Edhe KEK-u, pjesë e aksionit “Të pastrojmë Kosovën”

Edhe KEK-u, pjesë e aksionit “Të pastrojmë Kosovën”
Dhjetra punëtorë të KEK-ut, me makineri të rëndë me sukses kanë pastruar dhe rrafshuar deponinë ilegale në hyrje të Obiliqit, pranë Universiteti Universum dhe gjithashtu kanë kontribuar në deponin e Mirashit. Jemi shumë të nderuar që edhe ne patëm mundësinë të jemi pjesë e aksionit të sotëm të 24 majit “Ta Pastrojmë Kosovën”. Aksioni ka nisur në orën 10:00 në deponinë ilegale në hyrje të Obiliqit, pranë Universitetit Universum dhe te Deponia në Mirash...

Kontingjenti I KFOR-it Gjerman interesohet për rezultatet e KEK-ut

Kontingjenti I KFOR-it Gjerman interesohet  për rezultatet e KEK-ut
Sot me datë, 13 Prill, 2016 duke filluar nga ora 10:00 një delegacion nga kontingjenti i KFOR-it, Gjerman vizitoi KEK-un. Delegacioni prej 40 anëtarësh i udhëhequr nga koloneli, Freiherr von Keyserlingk, është pritur dhe shoqëruar nga z. Arben Gjukaj- Drejtor Menaxhues i Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) me bashkëpunëtor. Ata fillimisht vizituan sallën e makinerisë dhe dhomat kontrolluese të njësive gjeneruese në TC ”Kosova A” Divizionin e qymyri...

KEK-u fton të gjithë konsumatorët që janë subjekt i ligjit për faljen e borxheve publike të shfrytëzojnë këtë mundësi të përfitimit dhe ti nënshkruajnë kontratat

KEK-u fton të gjithë konsumatorët që janë subjekt i ligjit për faljen e borxheve publike të shfrytëzojnë këtë mundësi të përfitimit dhe ti nënshkruajnë  kontratat
Me nënshkrimin e Memorandumit të Mirëkuptimit nga KEK-u, dhe KEDS/KESCO, me 12 Prill, 2016 ka filluar edhe faza e fundit e implementimit të plotë te ligjit për faljen e borxheve publike, tani pritet të trajtohen rreth 170.000 konsumator, të cilët sipas ligjit kanë mundësin që në afat prej pesë muajve të ardhshëm ti nënshkruajnë kontratat dhe po ashtu ti respektojnë afatet e kësteve konform ligjit dhe kontratës. Që nga nënshkrimi i Memorandumit në mes ...

MZHE dhe Banka Botërore përkrahin KEK-un

MZHE dhe Banka Botërore përkrahin KEK-un
Ministri Blerand Stavileci dhe Drejtori Ekzekutiv i Bankës Botërore Frans Godts, gjatë vizitës në KEK njëzëri shprehën përkrahjen e sektorit të energjisë në Kosovë. Sot, me 04 Maj, 2016, KEK-un e vizitoi ministri i MZHE Blerand Stavileci dhe drejtori ekzekutiv i Bankës Botërore, Frans Godts, delegacioni u prit dhe u shoqërua nga Drejtori Menaxhues i KEK-ut, z. Arben Gjukaj me bashkëpunëtorë, me çrast vizituan termocentralin “Kosova A dhe termocentr

Delegacioni i BE-së, viziton KEK-un

Delegacioni i BE-së, viziton KEK-un
Sot me datë, 29 Prill, 2016 duke filluar nga ora 08:30 gjer në orën 10:00 një delegacion i Bashkimit Evropian nga Brukseli, njesia "D3" nga "DG NEAR" që mbulon Maqedoninë dhe Kosovën vizitoi TC Kosova A. Delegacioni 19 anëtarësh i udhëhequr nga z. David Cullen - Drejtor i Njësisë D3 të DG NEAR në Bruksel, është pritur dhe shoqëruar nga z. Arben Gjukaj- Drejtor Menaxhues i Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) me bashkëpunëtor. Ata fillimisht vizitua...

Marrëveshje Bashkëpunimi në mes të MFSK-së dhe KEK-ut

Marrëveshje Bashkëpunimi në mes të MFSK-së dhe KEK-ut
Sot, z. Arben Gjukaj- Drejtor Menaxhues i Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) ka nënshkruar Marrëveshjen e Bashkëpunimit me z. Shkelzen Syla- Sekretar i Përgjithshëm në Ministrinë e Forcës së Sigurisë së Kosovës (MFSK). Kjo marrëveshje ka për qëllim dhënien në shfrytëzim të hapësirës së Liqenit të Batllavës nga Korporata Energjetike e Kosovës për Forcën e Sigurisë së Kosovës. Sipas kushteve të parapara në këtë marrëveshje palët janë dakorduar që ...

KEK-u i adreson të gjitha brengat e komunitetit

KEK-u i adreson të gjitha brengat e komunitetit
Është e drejtë e çdo qytetari që pakënaqësitë e tyre ti shprehin edhe në formë proteste, mirëpo ne mendojmë se zgjidhja më e mirë është që secila brengë e tyre të zgjidhet bashkërisht, gjithmonë duke respektuar ligjet në fuqi. Në këtë drejtim, për hirë të së vërtetës jemi të obliguar që për opinionin e gjerë publik të rikujtojmë faktin se; KEK-u, është biznes i rregulluar me tarifa të përcaktuara nga Zyra Rregullatorit të Energjisë (ZRRE). Të gjitha të h...

KEK-u investon në gjeneratat e reja të UP-së

KEK-u  investon në gjeneratat e reja të UP-së
Korporata Energjetike e Kosovës (KEK), vazhdon traditën e bashkëpunimit afatgjatë të vendosur tash e disa vite më Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të UP-së (FIEK), për aftësimin e inxhinierëve të ardhshëm. Drejtori Menaxhues i Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) Arben Gjukaj, së bashku me Dekanin e Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të UP-së (FIEK) Prof. Asoc. Dr. Enver Hamitin edhe këtë vit ka nënshkruar marrë...

Vizita e Kryeministrit në Korporatën Energjetike të Kosovës (KEK)

Vizita e Kryeministrit në Korporatën Energjetike të Kosovës (KEK)
Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, vizitoi sot Korporatën Energjetike të Kosovës, ku u njoftua nga Drejtori Menaxhues i KEK-ut, Arben Gjukaj, për përformancën dhe realizimin me sukses të projekteve, ecurinë e punës, kushtet e punëtorëve, rezultatet, sfidat dhe objektivat e KEK-ut, gjatë tremujorit të parë të këtij viti. Gjatë vizitës, Kryeministri Mustafa u shoqërua edhe nga ministri i Financave, Avdullah Hoti, ministri i Zhvillimit Ek...

KEK-u gjithmonë me dyer të hapura për inxhinierët e ardhshëm të makinerisë

KEK-u gjithmonë me dyer të hapura për inxhinierët e ardhshëm të makinerisë
Duke përmbushur objektivin që ka rreth ngritjes së vazhdueshme profesionale dhe duke thelluar bashkëpunimin afatëgjate me institucionet akademike të vendosura tash e disa vite më parë. KEK-u organizoi një vizitë studimore më 21.03.2016. për mbi 55 studentë të Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike te Universitetit të Prishtinës. Në këtë rast, studentët e vitit te dytë-II (të nivelit bachellor) dhe vitit të parë- I (te nivelit master), gjatë turnit të tyre të ...